Elnökség

Kovács Géza (Elnök)

négy évtizede a magyar zenei élet aktív szereplője és alakítója, 1989-től a MÁV Szimfonikusok, 1995 óta Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, 2017 márciusa óta a Magyar Rádió Zenei együtteseinek igazgatója, 2007 óta a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének elnöke, 2017 óta az Európai Előadó-művészeti Szövetség (PEARLE) elnöke, a Nemzetközi Előadó-művészeti Társaság (ISPA) igazgatótanácsának többszörösen megválasztott tagja. A kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát intézményi dolgozóknak adományozható állami kitüntetés, a Bánffy Miklós-díj birtokosa, valamint 2014 januárjában, New Yorkban – az első közép-európaiként – megkapta a művészeti-menedzser szakma egyik legrangosabb nemzetközi elismerését, a Patrick Hayes-díjat.

 

 

Popa Péter (Főtitkár)

a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán (Győr, 1972) diplomázott, majd a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában hegedű szólamvezetőként dolgozott 2008-ig. Muzsikusként vonósnégyesekben, kamarazenekarokban és számos külföldi együttesben is dolgozott. 1985-ben megalapította a Concentus Hungaricus kamarazenekart. 1993-ban kezdeményezte a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének megalakítását. 2007-ig elnökként, majd főtitkárként, mindvégig az elnökség tagjaként  dolgozik a szervezetben. Aktívan részt vett az Előadó-művészeti törvény (Emtv) kidolgozásában. Számos kuratórium és bizottság tagja. Alapító főszerkesztője a Zenekar című zenei szaklapnak. 2008-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetést nyerte el.

 

 

Elnökségi tagok:

 

Gyüdi Sándor (1959) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, 1988-ban a Szegedi Nemzeti Színház karigazgató-karmesterként szerződtette. 1999-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató karmestere, majd vezető karmestere és művészeti vezetője, miközben 2008-tól a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. Rendszeresen dirigál koncerteket és operaelőadásokat külföldön is. 2006-ban Liszt Ferenc-díjban részesült. 2002 és 2009 között a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének társelnöke volt, 2014-től újra elnökségi tagja.

 

 

 

 

Horváth Zsolt

Közgazdász, trombitaművész. Diplomáját kitüntetéssel szerezte meg 1999-ben a Bécsi Zeneakadémián, majd 2002-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán marketing-menedzser szakközgazdászként is diplomázott. 1996-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar trombitaművésze, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a Pécsi Tudományegyetem trombitatanára. 2003-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd Pannon Filharmonikusok – Pécs igazgatója. Az EKF Művészeti Tanácsának tagja volt, melynek elismeréseként 2010-ben miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült. Munkájának elismeréseként a PTE Zeneművészeti Intézet vezetése művészetmenedzsment témakörben vendégelőadónak kérte fel.

 

Lendvai György (1960)  Okleveles villamosmérnökként hegedűművészi és kulturális menedzseri diplomával is rendelkezik. Képesítéseit Budapesten (Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar; Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola) és az USA-ban szerezte (University of Massachusetts at Amherst). Menedzseri tapasztalatait az Egyesült Államokbeli tanulmányútján szerezte, ahol a nagy amerikai zenekarok működését vizsgálta. 1996-97 között a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál menedzserként, 2005-től a MÁV Szimfonikus Zenekarnál ügyvezető igazgatóként dolgozik. Elnökségi tagja a Magyar Hangversenyrendezők és Művészeti Ügynökségek Szövetségének, 2008-tól pedig a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének.