Elnökség

Elnök:

Lendvai György (1960) Okleveles villamosmérnökként hegedűművészi és kulturális menedzseri diplomával is rendelkezik. Képesítéseit Budapesten (Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar; Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola) és az USA-ban szerezte (University of Massachusetts at Amherst). Menedzseri tapasztalatait az Egyesült Államokbeli tanulmányútján szerezte, ahol a nagy amerikai zenekarok működését vizsgálta. 1996-97 között a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál menedzserként, 2005-től a MÁV Szimfonikus Zenekarnál ügyvezető igazgatóként dolgozik. Elnökségi tagja a Magyar Hangversenyrendezők és Művészeti Ügynökségek Szövetségének, 2008-tól pedig a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének. 

 

 

 

 

Elnökségi tagok:

 

Gyüdi Sándor (1959) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, 1988-ban a Szegedi Nemzeti Színház karigazgató-karmesterként szerződtette. 1999-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató karmestere, 2008-tól vezető karmestere és művészeti vezetője, 2018-tól újra igazgató karmestere. Közben 2008 és 2018 között a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, majd 2018 és 2020 között zeneigazgatója. Rendszeresen dirigál koncerteket és operaelőadásokat külföldön is, nemzetközi zenei versenyek zsűritagja, oktató a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karán. Egyéb elismerései mellett 2006-ban Liszt Ferenc-díjban részesült, 2014-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, 2016-ban a Lengyel Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2002 és 2009 között a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének társelnöke volt, 2014-től újra elnökségi tagja.

 

 

 

Horváth Zsolt közgazdász, trombitaművész. Diplomáját kitüntetéssel szerezte meg 1999-ben a Bécsi Zeneakadémián, majd 2002-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán marketing-menedzser szakközgazdászként is diplomázott. 1996-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar trombitaművésze, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a Pécsi Tudományegyetem trombitatanára. 2003-tól a Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd Pannon Filharmonikusok – Pécs igazgatója. Az EKF Művészeti Tanácsának tagja volt, melynek elismeréseként 2010-ben miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült. Munkájának elismeréseként a PTE Zeneművészeti Intézet vezetése művészetmenedzsment témakörben vendégelőadónak kérte fel.

 

 

 

Kiss Barna 1966. december 28-án született Szombathelyen. Hét évesen iratkozott be a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolába.Az első négy évben hegedült, majd 11 évesen kezdett kürtölni Buza Gáspárnál. Az ő irányításával végzett a szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában 1985-ben.  A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Tarjáni Ferenc osztályában tanult, kiváló minősítésű kamaraművész-művésztanári diplomáját 1990-ben szerezte meg. Egyetemi évei alatt rendszeresen dolgozott kisegítőként a jelentősebb budapesti zenekaroknál. 1989-től a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar tagja, ahol a mai napig dolgozik.  A hangszeres játék mellett 2001 szeptemberétől különböző, a zenekar életében meghatározó munkakörökben – ügyelő, ügyelő-titkár, zenekari titkár, megbízott igazgató – segíti az intézmény vezetését. Zenepedagógusként tanított a kőszegi MÁV Nevelőotthonban, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában, az acsádi Ács Mihály Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Hangszeres művészként alapító tagja volt a Pannon Szólisták Kamarazenekarnak, a Funny Woods Fúvósötösnek. Jelenleg is aktív résztvevője a Camerata Pro Musica Kamarazenekar hangversenyeinek. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázat alapján 2015. június 1-től nevezte ki a zenekar igazgatójának.

 

Somogyi-Tóth Dániel 1981-ben született Budapesten. A Bartók Béla Konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el, majd 2006-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és orgona szakán Gál Tamás, Ligeti András és Lehotka Gábor növendékeként. Zongorát kiemelt szinten tanult Kertész Lajos, Eckhardt Gábor és Keveházi Gyöngyi irányításával, olyan tanárok kurzusaival kiegészítve, mint Rados Ferenc, Baranyay László vagy Falvai Sándor. A Zeneakadémia elvégzése után 2007 és 2011
között a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és karmestere volt. Működése nyomán a zenekar átfogó szakmai, financiális és szervezeti megújuláson ment keresztül, nézőszámát a többszörösére növelte és ekkor került a zenekar a szakminisztérium által támogatott szimfonikus együttesek körébe. Az eredmények elismeréseként a zenekarral együtt 2008-ban Príma-díjban részesült. A Békés megyei Dévaványa város díszpolgára. 2009- től 2019-ig a Budapesti Operettszínház állandó vendégkarmestere, ahol olyan meghatározó produkciók fűződnek a nevéhez, mint a Bajadér, a Mario és a varázsló bemutatója vagy a teátrum nemzetközi turnéi. 2010-től 2011-ig a Pécsi Nemzeti Színház operakarmestere volt. 2011 májusa óta a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője, 2012 áprilisa óta a Csokonai Nemzeti Színház zeneigazgatója, ezzel Debrecen város főzeneigazgatója.